Isolering

Polyuretan – det självklara valet

Varför välja ett sämre alternativ?

Moderna kylar och frysar kan hålla energiklass A+++, först och främst tack vare att man idag isolerar dessa med polyuretan. Vi strävar efter att göra detsamma med byggnader genom att ersätta gamla, ineffektiva material och metoder. Vi isolerar därför enligt Frys & Kylskåpsprincipen.

Polyuretan finns redan överallt i hemmet

Polyuretan finns överallt fastän de flesta inte ens är medvetna om det. I frys- och kylskåp, i madrasser, kuddar och sängar, stolsdynor till möbler och bilstolar, ja våra liv görs bekvämare och lättsammare dagligen av detta material utan att vi känner till det.

Genom att vara väldigt mångsidigt, säkert och anpassningsbart är det ett av de mest använda materialen idag.

Frys & Kylskåpsprincipen

En frys klarar idag av att hålla -18°C i ett rum där temperaturen är +21°C, utan att slösa stora mängder energi eller att problem uppstår i frysens väggar. Genom att göra detsamma med din bostad sparar du energi och minskar risken att problem uppstår i konstruktionen. Oavsett om du vill hålla det svalt inomhus på sommaren eller varmt på vintern presterar polyuretanisoleringen lika väl.

Optimal prestanda

Genom en unik metod där vi med mobil utrustning isolerar en byggnad på plats uppnås en täthet och kvalitét som är omöjlig att nå med andra metoder. En isolerskiva som monteras i ett regelverk lämnar alltid skarvar, glipor och håligheter där fukt kan vandra fritt. Denna vandring är den huvudsakliga tillförseln av fukt in i konstruktionen och en av de absolut största energibovarna i en byggnad.

Vi är experter

Energon AB arbetar med att leverera högteknologiska lösningar av högsta kvalitét åt kunder över hela landet.

Vår personal är utbildade specialister och vi arbetar ständigt med kompetenshöjning och vidareutveckling vilket garanterar oss vår plats som ledande experter inom polyuretan.

Vi vill att du som kund skall känna dig trygg med oss som leverantör och med våra produkter. Detta tar vi på största allvar.

Vi värnar om miljön

Alla produkter vi använder oss av tillverkas inom EU och är CE-märkta vilket garanterar att de uppfyller de krav som ställs och följer fastställda regler och normer. Vi minimerar utsläpp av transporter genom att producera det färdiga materialet på arbetsplatsen.

Polyuretanets energibesparande egenskaper gör att vår isolering klimatkompenserar sig själv inom några år tack vare minskad energiförlust från byggnaden. Eventuellt överblivet material energiåtervinns.

Exempel på vanliga användningsområden:

  • Byggisolering
  • Isolering av kylskåp och frysar
  • Bildelar
  • Färg och ytbeläggningar
  • Lim
  • Skosulor
  • Textilier till sportkläder
  • Madrasser och möbelstoppning
  • Mycket, mycket mer

Kärt barn har många namn

PU, PUR, Polyuretan, Sprayisolering, Sprayskum, Skumisolering, Sprutisolering, med mera

Sprayisolering är kort och gott Polyuretan (PUR) som tillverkas på byggarbetsplatsen. Med hjälp av en särskild maskin värms två vätskor upp och trycksätts för att sedan sprayas på plats av en installatör. När de två komponenterna blandas i spraymunstycket sker en reaktion som får polyuretanet att bildas, expandera upp till 150 gånger i volym på några sekunder, för att sedan stelna som färdig isolering.

Då produkterna ”tillverkas” på plats hålls koldioxidutsläppen nere maximalt och den energibesparing man gör genom att isolera ett hus med sprayisolering gör att isoleringen klimatkompenserat sig själv inom några år.

Sprayisolering har använts i alla klimat runt om i världen i över 30 år. Produkterna är på väldigt stark frammarsch i Sverige tack vare sina många fördelar och att man idag strävar efter att bygga energieffektivare än man någonsin gjort förut.

För kunden är det en investering som betalar sig själv på väldigt kort sikt och bidrar till en hälsosammare miljö.

Bildgalleri